Culemborg 700 jaar stadsrechten!

 

Culemborg is een eigentijdse, levendige stad met een rijke historie. Oorspronkelijk was Culemborg een handelsdorp, gelegen op de stroomrug van het riviertje de Meer en de zuidelijke oeverwal van de Lek. In 1318 ontvingen de poorters van de inmiddels versterkte nederzetting van heer Johan van Beusichem stadsrechten, waaronder tolvrijheid op de jaarmarkt en het asielrecht. Culemborg werd een Vrijstad. En dat vieren we in 2018. Want dan heeft Culemborg 700 jaar stadsrechten.

Voor onze regio is het heel bijzonder om als stad 700 jaar te bestaan. Culemborg is namelijk één van de oudste steden van Rivierenland. Daar zijn we trots op en daarom staan we uitgebreid stil bij deze heugelijke gebeurtenis.

In het jubileumjaar is er in de stad van alles te beleven. Op de meest uiteenlopende locaties. Een grote variatie aan culinaire, sociale, culturele, sportieve, religieuze, educatieve en historische activiteiten en evenementen kleurt Culemborg in 2018. Een feest van, voor en door de stad, met een regionale en landelijke uitstraling. We kijken terug naar de rijke historie, maar vooral ook vooruit naar de toekomst.

 

Activiteiten en evenementen

 • LEK-ker in de Drek race 30 sep - 30 sep

  LEK-ker in de Drek race

  Outdoor en Survival

  Culemborg

 • LekArt 28 sep - 30 sep

  LekArt

  De 15e editie van LekArt is van 28 t/m 30 september 2018 in en om de binnenstad van Culemborg. Drie edities lang programmeert LekArt onder de overkoepelende titel ‘Gedeelde Grond’ een kunstfestival waar gevestigde kunstenaars en jong talent het podium krijgen.

  Culemborg

 • Rondleiding Stadhuis Culemborg 06 okt - 06 okt

  Rondleiding Stadhuis Culemborg

  Excursie

  Culemborg

 • Stadswandeling Culemborg 06 okt - 06 okt

  Stadswandeling Culemborg

  In de maanden april tot en met oktober wordt er op de eerste zaterdag van de maand een gratis rondleiding door het mooie historische centrum van Culemborg georganiseerd.

  Culemborg

 • Culemborg in fotovlucht 14 okt - 18 nov

  Culemborg in fotovlucht

  Tentoonstelling

  Culemborg

Nieuws

Logo Culemborg 700