Culemborg 700 jaar stadsrechten!

 

Culemborg is een eigentijdse, levendige stad met een rijke historie. Oorspronkelijk was Culemborg een handelsdorp, gelegen op de stroomrug van het riviertje de Meer en de zuidelijke oeverwal van de Lek. In 1318 ontvingen de poorters van de inmiddels versterkte nederzetting van heer Johan van Beusichem stadsrechten, waaronder tolvrijheid op de jaarmarkt en het asielrecht. Culemborg werd een Vrijstad. En dat vieren we in 2018. Want dan heeft Culemborg 700 jaar stadsrechten.

Voor onze regio is het heel bijzonder om als stad 700 jaar te bestaan. Culemborg is namelijk één van de oudste steden van Rivierenland. Daar zijn we trots op en daarom staan we uitgebreid stil bij deze heugelijke gebeurtenis.

In het jubileumjaar is er in de stad van alles te beleven. Op de meest uiteenlopende locaties. Een grote variatie aan culinaire, sociale, culturele, sportieve, religieuze, educatieve en historische activiteiten en evenementen kleurt Culemborg in 2018. Een feest van, voor en door de stad, met een regionale en landelijke uitstraling. We kijken terug naar de rijke historie, maar vooral ook vooruit naar de toekomst.

 

Activiteiten en evenementen

 • Culemborg in fotovlucht 14 okt - 18 nov

  Culemborg in fotovlucht

  Culemborg

 • Theaterwandeling MuseumStuk 20 okt - 20 okt

  Theaterwandeling MuseumStuk

  Culemborg

 • Kunstroute Culemborg 27 okt - 28 okt

  Kunstroute Culemborg

  Culemborg

 • Rondleiding Stadhuis Culemborg 03 nov - 03 nov

  Rondleiding Stadhuis Culemborg

  Culemborg

 • Rondleiding Stadhuis Culemborg 01 dec - 01 dec

  Rondleiding Stadhuis Culemborg

  Culemborg

Logo Culemborg 700