Fiets de Betuweroute en ervaar zelf waarom de Betuwe dé fruittuin van Nederland genoemd wordt.

Fiets de Betuweroute en ervaar zelf waarom de Betuwe dé fruittuin van Nederland genoemd wordt.

De Betuweroute leidt je langs boomgaarden die in de lente het landschap bedekken met een witroze bloesemdeken. In de zomer zie je overal het fleurige fruit, maar de Betuweroute biedt meer dan fruit alleen.

De gehele streek straalt rust en ruimte uit. Fiets langs uitgestrekte (water)recreatiegebieden en geniet vanaf de dijk van het mooie uitzicht over de uiterwaarden.

Culemborg en Buren

Start- en eindpunt van de fietstocht is De Pannekoekenbakker Buren. De Betuweroute vervolgt zijn weg tussen de weilanden door. Vlakbij oranjestad Buren ligt Camping de Karekiet. Hier kun je kamperen tussen de fruitbomen. In Buren bevindt zich de St. Lambertuskerk, waar graftomben liggen van de graven van Buren en van Maria van Oranje-Nassau.

Culemborg is een stad waar de historie spreekt uit elke straatsteen. Na Culemborg gaat het eerste deel van de Betuweroute over de dijk langs de Lek in oostelijke richting. Je hebt hier mooi zicht op de uiterwaarden en passeert de gemoedelijke dorpen Beusichem en Ravenswaaij.

De Fruittuin van Nederland

Na Buren vervolgt de Betuweroute zijn weg terug naar eindpunt Culemborg. De laatste kilometers van de route voeren je dwars door dé fruittuin van Nederland. Hier geniet je van de bloesem in het voorjaar, en fruitboomgaarden vol vers fruit in de nazomer. Daarnaast kom je langs de route veel verkooppunten tegen waar je fruit kunt kopen. Verser kan niet!

65
36
35
19
14
33
42
38
43
39
37
73
74
75
79
04
71
69
68
01
66
64

Routeinformatie

Aanbevolen start- en eindpunt

De Pannekoekenbakker Buren

Buitenhuizenpoort 25

4116 CA BUREN

0344 572 783

Eigenschappen

Regio Betuwe
Thema's Natuur, Geschiedenis
Lengte 57 km
Duur 3:50

Deze route wordt aangeboden door

Heeft u vragen of opmerkingen over deze route? Plaats hier uw feedback.

Tips voor onderweg

 • Brasserie het Kasteeltje

  Culemborg

 • Het Culemborgs Bakhuis

  Culemborg

 • Escape room de Binnenpoort

  Culemborg

 • Bed & Breakfast Landgoed De Geer

  Culemborg